SPLETNE STAVE

Kako začeti?

Najprej morate izbrati spletno stavnico. Odpiranje računa na spletnih stavnicah je popolnoma brezplačno in s postopkom registracije nimate nobenih obveznosti do stavnice; edino merilo, ki ga morate izpolnjevati je, da ste polnoletni. Naše priporočilo je, si ogledate nekaj SPLETNIH STAVNIC in izberete tisto, ki vam je najbolj všeč. Ob registraciji je pomembno, da vnesete pravilne podatke, da bi se izognili težavam pri izplačilu. Prav tako vam svetujemo, da preberete pravila stavnice, pri kateri odpirate račun.

 

Registracija

Postopek registracije je zelo preprost; tukaj vnašate svoje osnovne podatke, kot so ime, priimek, naslov, e-mail, številka mobilnega telefona (če želite na svoj mobilni telefon prejemati rezultate, ko to zahtevate), prav tako pa boste morali izbrati tudi valuto za sklepanje stav (najpogosteje je to EUR). Poleg tega boste morali izbrati username (uporabniško ime) in password (geslo), ki vam omogočata dostop do stavnega računa in se uporabljata za namene identifikacije. Po registraciji boste prejeli e-mail z vašimi podatki in povezavo, ki jo morate klikniti za potrditev pravilnosti vnešenih podatkov in da ste lastnik tega e-mail naslova. Po kliku na navedeno povezavo, se je postopek registracije uspešno zaključil in lahko se prvič prijavite v svoj račun tako, da na spletni strani spletne stavnice vnesete svoj username (uporabniško ime) in password (geslo). Izberite online stavnico, ki vas zanima. Skoraj vsaka od navedenih stavnic daje bonus ob registraciji in ima svoje prednosti.

 

Stave

Postopek spletnih stav je zelo preprost. Glede na stavnico, izberite vrsto športa ali ligo, ki vas zanima, in nato izberite stave, na katere želite staviti. Nato vnesite vložek in zaključite stavo. Vse zaključene stave oziroma listke si lahko ogledate v arhivu na vašem stavnem računu; če ste uganili listek, se denar samodejno doda na vaš stavni račun, v nekaj minutah po zaključku tekme.

 

VPLAČILO IN IZPLAČILO

Kako vplačati denar v spletno stavnico in kako izplačati denar iz spletne stavnice?

Vsaka spletna stavnica vam ponuja več možnosti za vplačilo denarja na stavni račun. Vendar pa, preden vplačate denar v katero koli spletno stavnico, temeljito preberite navodila glede vplačila in izplačila. Še posebej je potrebno biti pozoren na vse morebitne provizije in možnosti pri izplačilu denarja. Številne stavnice omogočajo izplačilo denarja samo na tista plačilna sredstva, iz katerih je bilo izvršeno tudi vplačilo. Prav tako se tukaj pojavlja problem provizij pri izplačilu. Nekatere stavnice omogočajo neomejeno število brezplačnih izplačil, medtem ko je pri drugih brezplačno izplačilo možno samo enkrat na mesec. Nekatere stavnice zaračunavajo izplačilo sredstev na bančni račun, kar še posebej velja za države, ki niso članice Evropske unije.

Večina spletnih stavnic pred izplačilom zahteva izvedbo vaše identifikacije, ki je potrebna za preprečevanje goljufij. Sama identifikacija v glavnem zajema pošiljanje skenirane osebne izkaznice ali potnega lista, po e-mailu ali faksu.

Tukaj vam predstavljamo najpogostejše načine vplačila in izplačila denarja v spletnih stavnicah:

 

DEBETNE KARTICE

Debetna kartica je kartica, s katero lahko porabite natanko toliko denarja, kot ga imate na računu (na kartici) in za razliko od kreditnih kartic, ne morete iti v minus. Debetno kartico lahko dobi vsak, ki v banki odpre devizni račun v želeni valuti (priporočilo EUR); ni potrebno, da imate stalno zaposlitev ali kateri koli drug pogoj. Edini pogoj je, da ste polnoletni.

 

KREDITNE KARTICE

Kreditne kartice se lahko uporabljajo za vplačilo v spletne stavnice, a se izplačilo lahko izvede samo na kreditne kartice Visa. Največja prednost kreditnih kartic je to, da so - kreditne. Za stave ni potrebno imeti denarja na računu, ampak lahko stavite na kredit, oziroma denar, ki ga zdaj uporabljate za stave, plačate prek računa za kartico, naslednji mesec.

 

SKRILL/MONEYBOOKERS

Skrill/Moneybookers, popularno poimenovan elektronska denarnica (e-wallet), je spletna storitev za pošiljanje in prejemanje denarja na internetu, za varno spletno nakupovanje; je najbolj priljubljena pri spletnih stavah in se najpogosteje uporablja za pologe in dvige v spletnih stavnicah. Pošiljanje denarja poteka tako, da preprosto vnesete svoj e-mail naslov.

 

NETELLER

Neteller je odlična spletna storitev, za enostaven in varen elektronski prenos denarja na internetu; zelo je podoben Skrill-u/Moneybookers-u, saj obe storitvi delujeta na enak način. Sprva je bil vezan samo na ameriški trg, sedaj pa postaja vse bolj priljubljen tudi v drugih delih sveta.

 

BANČNI TRANSFER

Bančni transfer (bančno nakazilo) je eden od načinov za pošiljanje in prejemanje denarja po vsem svetu. To je najpočasnejši in najbolj zapleten način za prenos denarja v spletno stavnico. Vplačilo z bančnim nakazilom ponavadi traja 3-5 delovnih dni. Da bi lahko uporabljali ta način vplačila in izplačila denarja z vašega stavnega računa v eni od spletnih stavnic, morate imeti devizni račun.

 

PAYSAFECARD

Paysafecard je predplačniška kartica (podobna vavčerju, kartici za mobilni telefon), ki se uporablja za plačevanje prek interneta. S strani spletnih stavnic je zelo dobro sprejeta. Priljubljena je postala zaradi dejstva, da ob njeni uporabi ni potrebno na internetu puščati nikakršnih podatkov. Mogoče jo je dobiti le v državah Evropske unije, v apoenih po 10, 25, 50 in 100 EUR.

 

Uporabniška podpora vam je pri večini stavnic na voljo 0-24h, tako da z vplačili in izplačili ne bi smeli imeti težav.