Vplačevanje stav preko mobilnega telefona

Vplačevanje stav preko mobilnega telefona je v preteklih letih postalo pravi hit v svetu in pri nas. V preteklosti samemu razvijanju tega koncepta, kljub temu, da obstaja že dolgo časa, ni bilo posvečeno veliko pozornosti, saj je bilo število uporabnikov razmeroma majhno. S pojavom modernih mobilnikov, ki so kot pravi mali računalniki in preko katerih se lahko venomer brez težav povežete na internet, pa se je stvar drastično spremenila. Večinoma vsi novi mobilniki danes omogočajo uporabo interneta. Dobra grafika, veliki barvni ekrani, ekrani na dotik in super hitre mobilne mreže so omogočile izkoriščanje tržišča tudi online stavnicam. S pojavom Androidnih ter Apple iPhone naprav je vplačevanje stav postalo super popularno, v naslednjih nekaj letih pa se pričakuje še večja porast uporabnikov.

Danes imajo skoraj vse online stavnice svojo mobilno verzijo spletne strani, ki je posebej prilagojena za čim lažji pristop preko mobilnika. To pomeni, da je izgled strani poenostavljen in nudi osnovne informacije, potrebne za določanje stav. Posebna pozornost je namenjena minimalističnemu dizajnu, ki bi po nepotrebnem lahko trošil promet vašega mobilnega interneta. Enostavno vpišite naslov online stavnice v internetni brskalnik in se na portalu vpišite z uporabniškim imenom in geslom. V kolikor strani ne najdete, prejmete povezavo do nje preko SMS sporočila. Naslov online stavnice najdete na spletu, v rubriki za mobile stave.

Prednosti takšnega načina zastavljanja stav so očitne. Omogoča va, da stavite kjerkoli in kadarkoli - hitro in enostavno, preko platform za mobilno vplačevanje stav imate ves čas možnost za to. Bodisi v kavarni, na letalu ali stadionu, kjer se lahko celo med gledanjem tekme v živo takoj povežete in v pravem trenutku stavite. Mobilni uporabniki lahko svobodno preverjajo stanje na svojem računu in preko mobilnega aparata vplačujejo nove stave. Nekatere online stavnice nudijo celo posebne bonus ponudbe uporabnikom, ki svoje stave vplačujejo preko mobilnika.